sorry!

Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag.. men under tiden jag inte har skrivit så har jag typ allmänt bara arbetat henne fortsatt att bygga muskler!
Har även vart och träna i boden inför kicki hon var SJUKT bra! jag lärde mig as mycket på en timma , och hästen också! Hon hjälpte mig så jag fick ner henne i form utan inspänningar och hon harbetade där nere jätte fint! tränade även på att ha ett lungt arbetstempo , mycket volter böjningar och ställningar , skänkelvikningar på rakt spår osv. Jag må säga att jag är så grymt nöjd med ponnyn!
Idag har vi vart och busa i skogen! tränade lite ställningar böjningar skänkelvikningar öppna osv. eftersom att ridplan är avstängd pga översvämmning så fick det bli ett pass i skogen! , Hon gick även nu ner i form super duper fin! hon fick även gallopera mycket och jag kan säga er att hon är inte sölig! HERREGUD vilken härlig häst jadu , vad annat ska jag säga än att jag är så sjukt lycklig med denna ponny!
♥love u
/ A

Grym ponny!

Red på banan idag lite kavaletti och bommar samt mycket dressyr. det var ett hårt pass för ponny men det var ett otroligt givande och stärkande pass för henne. Hon arbetar grymt bra längtar tills hon fått upp muskler och kondition ordentligt på henne! :)))
dissa min sits...
HAHa lättridningen gör att de ser cp ut ..
urs på sitsen..
bästaste av dom bästaste älskar dig♥
det bästa jag har.
/ A

Önskemål!

Nu har jag fått önske mål om att jag skulle skriva typ allmän fakta om hästen. Chantisse II är ett sto född 1995. Har gått Div1 hoppning och är utbildad LA dressyr. Hon har gått på ridskola och varför jag köpte henne de var för att jag tycker hon behövde de och dessutom så har alltid haft ett stort hjärta till den hästen. vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. Hon visar stort intresse för NH också som jag utvecklar varje vecka med henne! Har inte så mycket mer att säga än att ponnybus är bäst!

Hård körning!

Idag så kom jag till stallet vid 11 tiden smörjde utrustningen och städade allmänt. När hanna kom efter 12 nån gång tog vi in hästarna rykta dom riktigt rena och medans hannah tömkörde så körde jag NH med min lilla pingla! hon var JÄTTE duktig. förutom att hon var väldigt sugen på gräs men det lärde hon sig och det var en mycket nyttig träning för henne! efter det gjorde jag henne klar för transport och vi åkte iväg och träna! Ponny var enormt duktig många kom fram och tyckte hon hade blivit jätte fin och åter igen, denna ponny slutar aldrig förvåna mig , love her♥
chantisse och alert!
/ A

Shopping!

Hejsan, dagen började med att en sadelmakare kom ut och prova ut sadlar till mig. Vi hitta en som satt perfekt till stallet och även när jag red den satt utmärkt och hon hade för lång sadel gjord å allt när jag provred den och hon snubbla å allt men ändå låg sadeln stilla det känns som om jag har hittat en bra sadel!
hon blev även värkad bak å fram och fått på skor på framhovarna!
Har också var och inhandla tillbehören som chabrak, sadeljord, stigbyglar med bling bling och stigläder + häst salva eftersom hon har blivit jätte biten under magen men som tur är är det inte där jorden sitter!
Knights sadel.
rött hopp chabrak
knights läder jord.
MH stigbyglar med strass!
När jag ändå håller på så kan nu ju få höra vad hon har för övrig utrustning och vad jag använder när vi rider!


claridge house pullar träns.
Claridge house Aachen träns med ett classic pannband med diamanter.
charles owen hjälm.
använder bara vid hoppning. eqipage säkerhetsväst panel.
MH ridstövlar FAST UTAN SNÖRNING! :)

SVAR!

frågan:
Menar verkligen inget dumt men jag undrar bara varför du rider med halsförlängare om du tycker att man bara sitter drar ihop dom, minns dock inte exakt vad du skrev mem
Jag tycker bara det var lite konstigt när du suttit och skrivit att det är hemskt åså :)
jag har inget långt svar men det är skillnad på att spänna in så hästen går hand bakom skänkel och att spänna ner hästen i lodrät vinkel! jag har värkligen inget emot inspänningar och det är inget hämskt med dom men dom ska värkligen inte missbrukas som dom gjorde då det jag skrev om dom för ett tag sen.
och jag rider henne i form redan utan inspänningar så... :)
och så vill jag bara förtydliga min tanke , det är bättre att ta hjälp av en hjälptygel än att såga eller dra ner dom i form! :)
hoppas du blev nöjd med svaret! :)

underbara du.

Asså min häst är typ det bästa som finns... badat henne idag så nu är hon jätttttee ren! hon var jätte duktig när jag svampa och shamponera men när jag skulle spola va hon lite nervös. men gjorde inga dumheter. skulle går ut å gå men henne men de blev att jag red , i grimma hehe bilder kommer. hon var SUPER duktig ska nog börja rida bettlöst på henne iaf när jag bara rider typ i skogen å så för hon lyssna jätte bra! iaf på hackamore ska jag prova :)
love u ♥
/ A

svartsjuka.

Hellå jag börjar bli lagomt less på alla som klagar, jag vet att endel är svundsjuka, endel säger att jag köpt en gammal ridskolehäst och andra säger att jag typ plågar min häst ska vi ta dethär från början?
Hon är inte gammal, ja hon har gått på ridskola men det fanns ju en anledning till varför jag köpte henne.
Och jag skulle aldrig i mitt liv göra illa ett djur över huvudtaget. Jag har inte att göra med djur som jag inte kan behärska. Djuren är mitt liv och min dröm är att bli känd på något sätt gärna genom att vara en sann djurvän!
jag skriver inte att hästen blir finare å finare om hon inte blir det. Man kommer inte långt på lögner! Så alla avundsjuka puss på er jag lever livet och mår bäst med min häst kram!

Det bästa!

Asså jag vet inte riktigt vart jag ska börja men min ponny är typ det bästa som har hänt mig... Hon började förjävligt bråka och skulle inte gå från gårdem men efter att jag med mitt tålamod bara väntat ut henne sågick hon! När jag börja korta upp tyglarna så insåg jag att hon gick ihop iform nästan direkt , trodde nästan det var fel häst men shit vad fin hon var , jag är helt mål lös den formen hon gick ner i idag trodde jag skulle ta månader att få ner i, jag är sjukt nöjd över min älskipälski!
Min ponny slutar aldrig förvåna mig ♥
/ A

mycket att berätta!

Jag jobbar som vanligt stenhårt med hästen även fast jag inte har någon sadel , hon går bättre och bättre för varje pass , grymt nöjd med henne hon gör allt rätt känns de som!
Har även börjat ta hand om lilla akke som ingen i vanligt vis bryr sig om så jag och hanna ska göra en insats i sommar!
Igår var jag på clubnordic många sa att de va dåligt men de blir vad man gör det till och min kväll var sjukt bra, kunde inte blivit mkt bättre!

Ny header!

Tack mikaela för att du satte in den nya headern åt mig jätte snällt!
Idag så tog jag in henne och borsta osv. Hon släpper fortfarande vinterpäls stackarn... drog och borsta bort det mästa så hon ser grymt mycket bättre ut men det är fortfarande kvar litegrann. Har också upptäckt att hon HATAR insekts medel. hon sparkar å har sig men det blir bättre och bättre! träffade även Hannah, vi ska ta å rida ut nån dag när jag fått min sadel! :D
/A
TJOCKISSSSS

BILDBOMB

Hallå!
Hade felicia med mig idag, hon fotade och hjälpte mig med poan, vi tömkörde och longera. Pånni var tjurig som satan men gick stundvis mycket bra, super fin i galoppen! Spraya även på det nya insekts medlet , hon gillade de inte men nu ska hon slippa dom , hon var jätte biten i bringan när jag tog in henne:( Släppte henne också på betet , hon blev så glad att få se teddy igen hennes älskare!
/ A
BILD BOMB
tötisar
min prinsessa

Sadlar.

Idag så har benita vart förbi och prova lite sadlar , och otroligt nog så passar ingen sadel börjar bli lite orolig , tänk om jag inte hittar nån sadel :o... men men , hon var snäll och hade inte rullat sig, så hon var ren när jag tog in henne, något hade bitit henne på mulen så hon blödde och hade ett litet sår , och på tal om att bli biten , det flög in något i mitt öga så kände jag hur de brännde till vid ögat jag skrek och grugga ögat som fan för de gjorde sjukt ont, och sen 5 min senare hade hela ögat nästan svällt igen ... illa vet inte ens va de va :o
aja imorgon ska jag ta med fin kameran till stallet å fota så då ska ni få se på fina bilder , håll utkin puss!
/ A

vänta vänta vänta...

Idag for jag till stallet vid halv 1 tog in C hon var blöt men torkade snabbt! , medans jag väntade på en som skulle komma å prova ut en sadel till oss så borstade jag , hon kom aldrig så jag borstade och klippte till henne i 3 timmar sen var jag less... Hon kom aldrig så det blir att prova sadlar imorgon , men hästen är då ordentligt ryktad haha. Var också på en promenad med henne tränade lite lydnad och lyhördhet hon var SUPER duktig hin förvånade mig , hjärteponny♥
Den påbörjade manen , den ska ryckas klart också så blir den jämnare,
nu är den bara klippt och lite ryckt.
världens finaste!
/ A

MOVIE TIME, enjoy!

Vera och jag hoppar 70 bana på balans klubbtävling.
Min lilla vita prisessa som ni inte fått se film på här kommer den!

Paniken som uppstår när man får veta att man ska tävla bara ett tag innan start.

Hejhopp började dagen med att hämta lite sadlar , en allround mot hopp och två hoppsadlar på häst och fritid köpte också ett pelham och ett nytt grimmskaft då mitt nuvarande blev vattenhinks hållare. Red C barbacka hon var spänd och lite lustig men jag for sen ut en sväng och då slappna hon av mera bara skritt å trav.
For sen till stallbalans för att vara funktionär , satte mig med en fika osv.. så kommer rececka och frågar om jag vill tävla :o , jag fatta ingenting och pof så var jag anmäld å allt, hoppa 70 klassen med vera , hon var jätte duktig förutom att hon gjorde ett JÄTTE språng på 5 hindret och efterde ville hon inte gå frammåt , sto fasoner! aja grymt jobbigt var det men sjukt kul!
Har även lånat hem rebeckas sadel, ska prova den och hoppas på att den sitter för jag älskar den, om den passar beställer jag en likadan fast svart!
FILM KOMMER!
/ Anna

Ihopsläppta!

Idag for jag till stallet ca 8.00 , C var ganska stressad ,men hon fick sin morgon mat och då lugnade hon ner sig. Efter det borstade jag henne och gjorde iordning henne för ett markarbets pass, tömkörde henne hon hade mycket spring i benen och sprang lite som hon ville i början men skärpte sig efter en stund. Sen var det dags att släppa ihop henne med hennes blivade flock , hon kom genast överäns med teddy , efter ett tag med en av dom andra hästarna , så dom är som i två grupper. Men nu mår hon gott fin poan ♥
Skulle mocka till henne sen och insåg att jag hade köpt en häst som sprider ut allt , kul!-.-

Hemma!

Nu har jag äntligen fått hem min fina ponny! hon var hur duktig som helst att lastas , hon gick raka vägen in! när vi kom fram så gick hon lungt ut och hon var jätte lugn och fin på ny plats , hon fick super bra boxläge, hon får stå inne inatt så ska vi släppa ihop dom imorgon så vi kan hålla koll så dom kommer överens och att det inte händer några olyckor. Hoppas även på att jag får dendär transporten vi låna, pappa vill bara få sålt husvagnen wihii!!
hjärtat
finast

Bloggstart nu då!

Nu Idag ska jag börja blogga igen! Kom nyss hem från en himmla bra skoldag med film hk , och sans bara , nu taggar jag för att hämta hem min lilla ponny som jag har köpt under den tiden jag har haft bloggpaus. skriver mer sen ikväll när vi fått hem henne och hon står på plats , see u soon!

RSS 2.0