Onsdag-torsdag

Onsdagen var Johanna och red prinsessan, och kan säga er att det var sista gången jag andvände den sadeln. pigg å glad pålle har jag.
torsdag, idag har jag prommenerat med henne och kört lite NH hon var JÄÄÄÄÄTTTE duktig!
förlåt för att mina uppdateringar suger men jag lovar att bättra mig! puss!

Hoppträning-måndag , vilodag-tisdag.

Måndagen: hoppade för SARY. Vilket blev en mycket givande lektion och det var värt alla kronor. hon slutade då stanna, och de är tyå de jag jobbat med hela sommarn , tänk om jag bara hade tagit dendär lektionen lite tidigare! aja må då säga att ponnyn skötte sig PRIMA hon var säkert trött eftersom att hon hade gått hårt dagarna innan... Insåg även att hon behöver en ny sadel, eftersom de glider fram och hamnar över bogbladen... FUCK säger jag bara... sadel är ett HVETE....
någon som är intresserad? :) Knights 16,5 allround mot hopp
Tisdagen: Vilodag, spola av henne och pyssla på , såg att hon börjar få hjärt rumpa, må då säga att musklerna växer så det KNAKAR!

svar :)

Elin B. om rakning!:
Man ska igentligen raka hästar som tidigast i oktober.. :)
svar: jag vet jag tänkte vänta men hon orkar typ inget med den pälsen hon hade, tänk själv att träna i tp  en dunjacka nu , inte så kul? nej , så jag valde att raka henne, och det gjorde jag för hennes bästa! :)

Lördag-söndag.

Lördag:
när jag kom till stallet mockade jag fixade mat osv, sen kom jannike och ebba , ebba for ut och red rhea och jag och jannike bytte boxplatser, jag tog line dances , ebba tog min och line dance tog ebbas hehehe , tjorvig jag vet! vi städa skåp och lite annat , sen ca 23.00 gick vi ut och red i ridhuset jag red min pärla jannike red dumle och ebba red midnight. min ponny skötte sig riktigt fint! fick igenom några rena gallopp ombyten och fick till en mycket rund och fin gallopp med super bjudning! så det ridpasset var SUPER!
Söndag:
red ut med ebba jannike och anna, alla hästar var JÄTTE pigga... och midnight var typ helt galen... aja turen slutade lyckligt, har även badat chantisse men såklart skulle hon rulla sig när hon kom ut....
JOOOO och så har jag köpt ett stalltäcke som satt prima och en ländtäcke som satt aZUm så ah! ;)
så nu är det bar att tagga upp för hoppträning för sari imorgon! puss!

svar.

viktoria om svar! :):
hahah och du som tänkte sälja henne ;)
svar: HAHA ja ibland vill jag bara he iväg henne för ibland är hon sjukt jobbig.... men hennes 2 virvlar i pannan förklarar allt ;)

svar! :)

viktoria om rakning!:
nej va söt hon blev när du rakade henne :D
svar: hon är ännu sötare i värkligheten ;)

Anonym om Sandtaget!:
Bara en sak du borde tänka på! 
Det är att rida barbacka kan vara skadligt för hästens rygg om den inta har mycket nog med muskler i just det partiet.
Men det beror ju på hur mycket du rider. 1 timme några få gånger i veckan tror jag inte är så farligt. Men tänkte bara säga det till dig.

svar: rider inte ofta barbacka typ max en dag i veckan och dom passen är inte så hårda.. och hon är väldigt okänslig i ryggen och är väldigt väl muskulerad just där så jag tror inte hon tar så stor skada av de lilla jag rider barbacka ;)


svar :)

anna om ska beställa.:
haha man har alltid massa saker som man vill köpa, det tar aldrig slut ;))
svar: typ inte :D

ska beställa.

Till vinter har jag att köpa:
Kingsland vinterjacka.
tjockt vintertäcke till C.
ländtäcke. ( köper im )
stalltacke.  ( köper im )
nya ridbyxor ( hv polo )
övrigt jag vill ha: (köper förmodligen efter jul)
en ny förbygel med martingal.
nytt chabrak från JW
nya benskydd.
ny hjälm.
nya stigbyglar med säkerhet.
nya stövlar.
nytt träns.
ÅÅÅÅHHHH jag vill ha så jävla mkt...... men dedär är väl sakerna jag känner att jag är mest i behov av!

Sandtaget!

Hej!
idag har jag ebba och jannike vart till sandtaget och hoppat lite men ponnybusen hihi , vi va å sprang genom hyvsat djupt vatten och hoppade olika slags naturhinder osv. uppförs och nerförsbackar åh herregud min ponny ÄLSKADE de. det var typ omöjligt att stanna henne hahah.... Så nu har vi bestämt att vi ska fara dit och skutta ca 1 dag i veckan! så såhär har jag lagt upp nästa vecka!
Måndag: Hoppträning för Sari.
Tisdag:Dressyr.
Onsdag: Tömkörning.
torsdag: barbackaritt på hacket.
Fredag: Sandtaget och bränna av lite skutt!
lördag: Dressyr.
söndag: Uteritt.

2 dagar!

igår så red jag på banan, sen provade jag tömköra dumle som var CP och jannike red chantisse. och så tvättade jag chantisse med skimmelshampoo.
idag så har jag tömkört chantisse hon var jÄTTE fin! det blir bar ett kort inlägg nu FÖRLÅT men jag har jätte mkt att göra och är JÄTTE trött jag ska bli bättre lovar! puss!

rakning!

TJAA
Först tog jag en sväng i skogen med jannike och allt vad hon drog in mig i terräng studs å massa BARBACKA haha så kuligt... sen rakade vi henne, och hon fick en stjärna på rumpan , faila lite på en spets men man ser att de är en stjärna! ;) bilder kommer! :D

<3

Idag red jag min pålle Adam!!!<3 så jääävla skönt.

HELA HELGEN!

HEJ!
vet förlåt om jag har vart helt inaktiv men har inte haft tillgång till internet! men nu ska ni få en liten historia om denna helg!
Fredag.
Slutade skolan lite tidigare och for till stallet och spolade av min bruna häst och VIPS så va hon vit igen! ;) hon fick torka och de tog typ 4 timmar. Medans hon torkade fixade jag iordning allt för klubbisen och sedan i stressen satte jag på henne grejjerna och drog! kom dit lärde mig banan, värmde upp sen startade första klassen. kom flefri runt och det slutade med en liten vit rosett hihih... sen skulle jag starta nästa klass och allt gick super bra tills 4 hindret då spraka högtalarna som tusan och såklar vart min häst livrädd... hon trodde det var hindret som lät... fick starta om men hon var jo fortfarande rädd för de hindret... hon ville inte ens fatta gallopp blev så J*VLA sur... hahah ojoj jag typ stampa tillbaka till stallet hahahah.... tog nån galopp på ridplanen så hon skulle fatta galopp iaf och då jävlar kunde hon springa :(... men tack sandra för hjälpen och för att jag fick låna dina stövlar! resten av den kvällen spenderades i stallet med ebba och jannike de slutade med att vi sov dära! riktigt mysigt måste jag säga!
'
tack för bilderna nova!
lördag:
lördag började ca kl 9 gick upp plocka ihop lite i fika rummet så andra kunde va där, sen mockade jag fixa mat osv. Dagens arbete var såhär, en jag känner (vuxen) skulle göra som en överaskning till sin kompis som fyllde 40 så hon blev hämtad med motorcykel och åkte runt i lule och hade INGEN aning om vart hon skulle tillsist landa hon på wallöfsgård och där väntade hennes vänner henne med champanj (?) efter som att hon längtat efter ridningen så skulle hon få ta hand om chantisse och rida! hon var faktist duktig! det var små saker som jag lätt rätta till åt henne! efter det så åkte jag hem en snabbis hämta pengar och tanka moppen å köpte mat, samt så var jag till granngården där jag köpte skimmel champoo, en svettskrapa och helosan. om någon undrar varför helosan så jo hon är VÄLDIGT torr i mungiporna så därför ska jag prova smörja med helosan och se om det hjälper! :) sen på eftermiddan var jag och alma hem till henne för att hämta sov grejer då den andra natten väntade! sen var vi och heja fram jannike till en 3 plats i lb1 och det var hennes och dumles första tävling! SÅÅÅÅ duktiga! sen blev det en lång kväll men mycket trevlig!
Söndag:
På förmiddagen slöade jag bara hehe... sen var jag och fotade när jannike och ebba hoppade för nizar sen gjorde jag alla stallsysslor och red min egna lilla pärla det blev ett hårt dressyr pass, hon var JÄTTE fin och känslig för hjälperna och hon orkade bära upp sig i en mycket fin form även fast jag satt i traven , hon var GRYMT fin och mjuk i munnen också! nu har vi bara galoppen kvar och mera muskler så ska ni få se oss på dressyr banorna!
älskade häst!♥
mer bilder och filmer från helgen kommer!

svar :)

eveline ([email protected]) om Vilodag!:
de enda som skadar när man rakar förtidigt är att dom även får lång päls på sommarn ;/
svar: då får jag hålla efter rakningen då också , jag gör det för hennes bästa! :)

Mycket!

Hejhallå!
Igår blev det ett motionspass på ca 45 min för att hon ska var ai topp trim  till ikväll, startar 2 klasser är nöjd om vi nollar dom! ställer inga krav de ända jag gör är att hoppas på att hon gör det hon ska! skriver med ikväll pusS!

Vilodag!

HEj!
Nu var jag anmäld till tävligar på fredag! 2 klasser hoppning! grymt taggad!
iaf idag har vi haft vilodag både jag och hästen har träningsvärk och är helt slut... så det blev en vilodag, det skadar aldrig! när hon kom in så var hennes ben SVARTA!? vet inte riktigt vad hon har hållt på med men skitig var hon , fick spola av nästan hela henne och även hela täcket! ah nån dag ska jag raka henne! helt sjukt hur mkt päls hon har, jag vet att det inte är så bra att raka nu när dom ska byta till vinterpäls men det är flera i stallet som gjort det och det kan ju inte göra mer skada på chantisse än på dom andra? iaf så rakar jag hela kroppen , lämnar benen huvudet, och en platta på ryggen så inte bossorna skaver! :) kanske om jag känner för det ett hjärta på rumpan! ;)
ajja ni får ha de bra puss!

Regn!

'Hello!
URS vilket äckligt väder, idag blev det först en liten utritt med jannike och alexandra skritta med oss en bit. NÅGOT pigga hästar heheh.. sen ett tag i ridhuset. min häst var sjukt stark och ville BARA springa.. oh herre vad jag är trött i armarna... nu har jag fått igång mobilen kanske blir lite mer duktig på att få in nå bilder å filmer iaf!
nutte som hänger i kendjorna och sover ♥

svar! ;)

Vilma om RÖSTA RÖSTA RÖSTA!:
har röstat på dig nu :')
svar: aahw tack så mkt!

svar.

Evelina om svar!:
hahahaha naaw vad söt tjej :') så gulligt att hon måste skriva en novell varje gång hon kommenterar <3
svar:hähä..

RÖSTA RÖSTA RÖSTA!

asså snälla söta rara... rösta på chantisse ladda upp helt fel bild skulle ladda upp en på mig å henne men de fucka sig men snälla om ni röstar så får ni en puss och om ni länkar på eran blogg att folk ska rösta på mig så får ni en länkning!
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667
kommer ni inte till bilder , sök på anna lindqvist!

Dressyr!

HEj!
Idag blev det ett dressyrpass. hannah kom och höll lektion och jag lovare er , ponnyn ser extremt lovande ut för dressyrbanorna nästa år! fick en väldigt rund och fin form och kunde vara vldigt lätt på handen hon var mycket lätt och fin i munnen idag! men på slutet i traven då blev hon lite tung i munnen men förmodligen var det nog bara för att hon blev trött! är sjukt nöjd med dagens dressyrpass! efter passer masserade hannah henne eftersom att hon är väldigt stel och kantig i vänster bak så hanna gjorde en riktig spa behandlig av hennes muskler!
sorry om jag inte lägger upp nå bilder men så ni vet så är min mobil sönder och min kameras batteri dampar.... aja ni får ha de bra puss!

svar :)

anna om HAHA less:
låt dig inte påverkas av vad andra skriver, dom kommentarer som du ser som 'kränkande' kan du ju välja att inte svara på :)
svar : hehe vet.. men om jag inte svarar känns det som att jag inte har något att komma med fast jag har de :d, och nej jag påverkas inte jag har bara drabbats av skrattsjuka... ;) hihi

energi!

Hej!
inte bloggsugen just nu så det kommer förmodligen bli ett tråkigt inlägg.. det är så jobbigt när allt jag gör är negativt, allt jag skriver om så är nån där å säger att de inte är bra!? jag bryr min inte vad ni tycker okej?
aja idag så fick jag faktist fram en jättefin energi i henne, red med hacket barbacka hon hittade sig ner i en fin arbetsform något längre men ändå en form där hon arbetade med hela kroppen och rätt muskler. grym bjudning i alla gångarter körde inte riktigt helt slut på henne så jag hoppas att det blir ett rigtigt dressyrpass imorgon med samma bjudning och energi!
Vad som än händer så är du det bästa som har hänt mig, älskar dig ♥

svar!

idamaria om svar!:
Men vad spelar det för nån roll ifall det inte var samma gång? Hon stod i alla fall inte still. Och visst, jag håller helt klart med om att Smilla lika gärna hade kunnat bli rädd om hon stod still men jag höll i henne och hon satt inte på henne särskilt länge. Det var ändå riktigt onödigt att ens ta upp att hon sitter utan hjälm, Smilla ska säljas och vi var där för att säga hejdå. Trodde liksom att vi redan var klara med allt detta tjafs. Och du kanske inte ljög men du sa inte heller hela sanningen :)
svar: ja jag is inte diskutera mer vet redan hur hårt jag har ägt er... haha ojoj att sitta å klaga på att jag inte har nån hjälm sen lägga ut en bild sj, så jävla lågt om jag nu får ta i för de spelan ingen roll om det är ett hejdå eller om det är mitt i allt det är fortfarande samma sak!. nu vill jag inte ha något svar för jag orkar värkligen inte diskutera mera. om du vill diskutera det kan du ringa till mig så kan vi träffas så får vi ta det face to face!

idamaria om svar! :):
det var ju inte bara den bilden när du stod still hon menade att du var en dålig förebild, hon har ju sett bilden när du galopperade förut.. :)
svar: happ men då vill jag vara en dålig förebild då , de finns då grymt många dåliga förebilder å i dom höga dressyrklasserna får man inte ens ha hjälm så haha :D

Celina ([email protected]) om svar!:
Vad spelar det för roll? 
alla ryttare nån gång i livet kommer rida utan hjälm? 
jag har gjort det och det gjorde jag på hästen jag litade på!
Ida-maria och Jennie, tro mig nån gång i era liv så kommer ni sitta/skritta/trva eller nå utan hjälm!
kanske från eller till hagen!
sluta klaga på anna att hon rider utan hjälm! 
jag badade med en häst barbacka hade aldrig ridit den hästen förr, så länge man har balansen och vågar så är det inga problem och det är sitt egna val!
svar: precis det är ens eget val!

idamaria om svar!:
celina: vet inte om kommentaren jag skrev på din blogg skickades eller inte men jag skriver igen. Det här började med att Anna kommenterade jennies blogg, vi har inte sagt någonting taskigt eller klagat. Vi har bara sagt hur det var och att anna inte bara stod still när hon red chantisse utan hjälm efter att anna började kommentera. Vi hade lagt ner den här diskussionen för längesen men tydligen behövde anna säga ett sista ord.
svar: ja jag kommenterade hennes blogg att det var lite komiskt att hon hade suttit och klagat på att jag satt och red på min häst utan hjälm sen la hon ut en bild när hon sj satt på en häst utan hjälm , hhahaha asså de var bara ett påstående att jag tyckte de va komiskt. så det skulle vart mitt sista ord men tydligen skulle jag då få ord tillbaka att svara på! HAHA asså snälla kommentera inte mer nu orkar inte haHA....

svar! :)

Anonym om panik!:
Älskar din blogg! ni är så fina ♥ :)
svar: ahw, tack så mkt!!♥ vem äru om jag får fråga (A) :D

HAHA less

asså jag tror jag ska sluta blogga eller vad tycker ni?
för alla i varända inlägg är det någon som skriver nå konstigt eller någon som påstår att jag gör något fel?! nu säger jag inte att jag gör allt rätt, jag vet att jag också har brister men som sist, att jag använde graman jag äger inte ens en graman, och folk bara skriver annonymt börjar bli fett less på alla er så ni vet endel har faktist kommit med riktigt bra frågon så synd att jag inte viste vem de var! men ah börjar bli allmänt less på bloggningen det skapar bara massa falska rykten å skit även fast jag sj tycker att jag och C gjort en väldigt bra och possetiv framgång men de tycker tydligen inte alla .. så om jag inte får någ mkt med kommentarer nu att jag ska fortsätta så slutar jag, ja bra puss!

svar! :)

jennie :) om svar!:
ja, det kan den men du sa ju att du bara stog still och det tycker inte jag att du gjorde på bilden, vad tycker du?
svar: hahah på dom bilderna där du påstod att jag var en dålig förebild , där stog jag faktist bara stilla! nej jag vet att jag rider utan hjälm på den bilden men de är väl mitt problem om jag ramlar av å dör! ;)

svar!

idamaria om svar :):
vadå bara stod still? Tycker då att denna bild visar något annat:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=193514024029896&set=a.188224081225557.40984.100001138988374&type=1&theater

Vill inte heller starta något men tycker inte att du borde ljuga :)
svar: HAHA dedär var en helt annan gång, än då hon kommentera, och ändå som hon påstog den kan ju bli lika rädd när det står still som när det skrittar och galopperar haha... herregud ser ni inte sj vad komiskt det här är x) och jag ljuger absolut inte :)

jennie :) om svar :):
bara att du galopperade men visst, hah right back at you.
svar: ja men du påstog ju sj att hästen kunde bli lika rädd stillastående som i rörelse? ;)

gårdagens arbete!

igår blev det lite hoppning en kombination , hon fick av mig en gång sen då jävlar blev det fart på henne fick upp en riktigt fin bjudning och det ser riktigt lovande ut till tävlingen nästa helg! max vi hoppade var kanske 75 ville inte pressa henne  för hårt , för hon blev så himmla trött mot slutet! men jag är nöjd ändå vi fick riktigt fina språng och riktigt fina avtramp, hon har slutat stannatill innan hindret sen hoppa och hon har sluta ta halva galoppsprånginnan , vilket jag anser är SUPER!
FILM!

svar :)

Jennie om svaar! :):
Sv: haha hur kunde jag veta att du skulle säga det? Men jag kan ju bara säga att såhär är det, jag var inne i en box när ida höll i henne i ett grimskaft för att få en sista bild på våran förra häst som ska flytta och därför ville jag ha en med mej på och jag hade ingen hjälm men hon gick inte ett steg, vet att det kan hända saker när man står still men det var i några minuter och thats it.
svar: jag stog också still, och jag var också bara där i några minuter haha... men ah man ska inte kasta sten i glashus... ;)

Anonym om svaar! :):
vars ska du tävla? :D
svar: stallbalans! :)

svaar! :)

anonyyyyyyyyyyym om Om mig själv som ryttare.:
eftersom ditt påstående är sådär så har jag bara en fråga, rider inte du med graman? Alltå graman kan ju vara bra för att få hästen att veta "vars den ska vara" men en häst går inte rätt för att den går med böjt huvud utan de är ju bara falsk form, bli inte arg nu som du blir direkt nån kommenterar för tycker du har fått till henne jättebra och så men tänkte bara när du sa att du aaaaldrig skulle sätta in ett pessoa osv :)
svar: det märks att du inte brukar läsa min blogg hehe... jag äger inte ens en graman jag rider henne i en ärlig form utan några som helst inspänningar och den formen tar ca 20-40 min att hitta för henne så nej det är inte en falsk form det är en mycket ärlig form. jag red henne med halsförlängare förut om det var de du trodde var graman(?) men har aldrig spänt ner henne i en form jag har bara haft den där för hon inte ska springa med så högt huvud och sänka ryggen , jag har aldrig tvinga henne ner i form och de tänker jag inte göra häller, jag har slutat använda inspänningar helt nu så vad är problemet? :D och ett pessoa är 100 gånger värre än en inspänning om inspänningen används rätt. jag vet att många säger, det beror mycket på ryttarens hand... nej det gör det inte för ett pessoa kan inte vara snällt om man ska känna en kontakt... orkar inte dra hela pessoa historian jag hoppas du fattar !;) och fortfarande var inte rädd att skriva era namn jag bits inte så länge man inte ''kränker'' ! ;)

svar! ;D

viktoria om Barbacka!:
ja de klart du ska tävla kanske också hoppar 70 :D
svar: ja tävla ska jag men jag vet inte vilka klasser :D

Barbacka!

Hej!
idag har jag ridit på ridplanen barbacka! det tog en stund innan hon kunde slappna av och jobba igenom kroppen men efter ca 30 min började hon arbeta undersig och ner i en mycket trevlig form! alla gångarter i ett friskt tempo, vi taggar ju tävling nästa helg! men jag har en fråga till er  jag jag anmäla mig till bara 70 klassen eller 70 klassen och 80+5 klassen hihi jag är jätte sugen på att prova kommer dock typ svimma av att mina nerver hoppar ut ur mig... vad tycker ni?
90 hinder!

svar! :)

Anonym om grymt!:
åh vad fint hehe! men varför önskade du att hon skulle stå själv? :) ni är förövrigt jätte fina tsm! :D
svar: jätte bra kommentar hede vilja veta vem du var! jo för att jag vill göra allt för att undvika skador, hon har ju kompisar i hagarna runt om och hon trivs jätte bra så! hon går tillsammans med andra på sommarbetet :) hoppas du är nöjd med svaret, och tack så mkt! ;)

Om mig själv som ryttare.

Hej allihopa!
har inte vart i stallet än men jag vart jätte bloggsugen så jag tänkte göra ett blogginlägg om mig själv, mina brister och mina starka sidor, hur länger jag ridit , vem jag är utanför hästvärlden osv.
Ja för er som inte vet så är jag en tjej från luleå på 15 år. Jag har påbörjat mitt 10onde år i ridningen och precis när jag påbörjade mitt 10onde år köpte jag en egen ponny! För mig så är det viktigt att allt ska vara rent och fräscht, allt ska vara i bra skick, det behöver inte vara splittnytt men de ska va i ett fint skick. Jag är för det mesta en väldigt omtänksam tjej, jag är det mot dom som förtjänar det. Ibland kan jag värka riktigt läskig men det har oftast sina anledningar. Men är du snäll mot mig så är jag snäll mot dig vare sig ålder utseende eller kön! så var inte rädd för mig! hihi. I ridningen är mina svagheter kanske hoppningen , är rätt så höjd rädd, det går bra med lägre höjder men när man börjar komma upp i 80,90, 1 meter börjar det snurra lite i huvudet, så det är väl något jag måste träna på. mina starka sidor, oj vet inte vart jag ska börja! vill inte värka skrytsam eller så, men jag känner att jag är bra på de mesta, men några av det är väl att jag är väldigt mjuk och följsam i handen, har lätt för att räta upp mig, stadiga skänklar osv. Jag är den typen av människa att jag skulle aldrig kunna trycka in ett tex pessoa i min hästs mun, skulle ALDRIG kunna såga ner hästen och jag skulle aldrig kunna göra en häst illa på något sätt.
Och JA vem är jag utanför hästvärlden, och jo , jag är inte alls samma skötsamma person, jag är en tjej som gillar att hitta på bus med med mina vänner och bara leva livet, utseende osv.
aja hoppas att ni fick reda på något nytt! de är bara att fråga om ni undrar nå! ;)

grymt!

Ponny♥
C var grym idag, red i ridhuset lonely.... men de var bra hon kunde koncentrera sig bra och trampa under sig super fint kunde faktiskt ge jätte fin eftergift. De ända negativa var att hon typ va seg och lite störd i munnen.. men vi jobbar på våra brister och det blir faktist bättre och bättre!
pannbandet♥
ROSA REFLEXER!
aaaww, hon höll på att somna efter ett skönt bad♥
eftersom jag fått önskemål från läsare att skriva vad jag gör när jag kommer dit, lägga ut bilder på plejset osv så ska jag göra de hoppas jag får med allt de intressanta ni får skriva om jag glömt nå! ;)
först går jag förmodligen och byter om uppe i omklädningsrummet, har ingen bild där ifrån men det är nybyggt och mycket fräscht!
sen går jag ner och låser upp mina stora skåp där jag förvarar all utrustning! ↓
nereskåpet.↑
där jag förvarar:
• sadel.
•2 komplätta träns.
•martigall.
•inspänningar.
• tömkörningsgrejer.
•säkerhetsväst, reflexväst.
• 1 shabrak
•spön
•ridstövlar
och små skit som nackludd osv!
uppeskåpet↑
där jag förvarar:
• sjukvård, lädervård, pälsvård.
• hjälmar.
• extra grimmor.
• andra tränsdelar.
• 1 vinter täcke än så länge!
•pannband å små krafs!
• 1 kg bomull! x)
uppepå:
•transport skydd
• stor ryktlåda.
sen så fixar jag food till ponnybuset!
HIHI hö vet nog alla hur det ser ut men för nöjets skull! ;)

foder rum.
Okej inte så kul att vetakanske men till dom som vill veta vad min ponny har för foder stat så är det:
6 kg hö om dagen, 2 kg morgon, lunch, kväll.
kraft :
1 dl miner
1 kg havre
och ca 2 nävar lucern.
morgon:
2 dl havre
1/2 miner
en liten näve lucern
kväll:
8 dl havre
1/2 dl miner
en stor näve lucern.
okej vet att dehär med kraften låter AS konstigt varför får hon så lite på morgonen och mycket på kvällen? jo det finns en anledning! min ponny äter inte så himmla snabbt och hon behöver all dendär kraften så för att hon inte ska lämna hälften på morgonen så ge jag mer på kvällen och mindre på morgonen så lämnar hon inget och då har hon fått i sig all den kraft hon behöver och även fast jag ger så lite på morgon brukar det finnas kvar nån smula...
och så rider jag henne! ;) det brukar vara mellan 1h-2h varje dag ibland får hon vilodagar eller lugnare pass för att få vila upp sig lite men de är inte ofta hon värkligen är i behov av de men hon brukar ha en vilodag eller en lugnare dag i veckan!
ja och så mockar jag ju såklart men jag antar att ni inte behöver en bild på bajsplockning?
sen brukar jag sätta mig och chilla en stund i fika rummet ibland äta osv!
det är riktigt fint fika rum de känns som hemma!♥
FAN glömdehagen, ajja kan berätta om hur det funkar där!
hon står ensam vilker jag önskade, hon har faktist en ganska stor hage för att vara ensam då de kan stå ett flertal hästar i en lika stor så jag är grymt nöjd med hagen, dock så räcker inte vattenslangen så jag måste bära vatten varje dag, inte kul när ryggen typ pajjar! har en låda vid hacen där i sätter jag påsar med lunch hö och morgon hö!
hoppas jag fick med allt, så kommentera nu alla läsare! ;)
LOVE / ANNA

uteritt!

hejsan!
Red ut med anna och elma idag, i början var C väldigt seg men kom igång ordentligt sen. hon var pigg och stark men det är bara roligt! använde hela reflexutrusnigen lägger ut en bild på det imorgon! har även fixat nya lås till utrustnings skåpen!
Imogon SKA jag:
• ta bilder och fixa så ni får som en bild över vad jag gör när jag kommer dit vad hon äter, hur det ser ut i stallet och hur hon bor där! ( enligt önskningar från läsare! )
•bild på hur hon ser ut i full rosa reflex utrustning.
så glömm inte att kika in imorgon och kommentera vad nu tycker! :D

omställning!

HEJ HOPP!
idag har jag vart och träna NH med min lilla pärla, hon hade lugnat ner sig ordentligt mycket mer i stallet nu, hon är hur mysig som hälst nu är de bara när nån häst går iväg hon blir orolig men lugnar ner sig snabbt. vi tränade nh på ridbanan i det vädret som gick från blåst och regn till solsken de kallar jag omställning! ;) hon börjar fatta de olika kommandona och hjälperna nu, hon kan bakdels vändning, och framdelsvändning, backa, frammåt, start och stopp och vändningar på longervolt, hon är JÄÄTTTE duktig! har även påbörjat träning till spansk skritt och bugning! det går frammåt och hon älskar övningarna!
mockade hennes hage också , det var SÅÅÅÅÅ tråkigt med det måste också göras! hennes hö låda hade blåst iväg så både lunchsäcken och morgonsäcken är borta måste köpa mer säckar PANIK! Pappa kom också och klippte upp låset till skåpet, hehhe hade råkat låsa in nyckarna till låsen heheh! imorgon far pappa å köper nya KODLÅS så ingen snor mina söta saker till hestisen! ;)
/ ANNA

svar! :)

Anonym om ni är bäst!:
Jag följer er :)) ni är ju såå fina! :D
svar: naw tack! nu vart jag nyfiken på vem du är ;)

ni är bäst!

Hej alla trogna läsare! vill bara säga att ni är bäst, eftersom att jag nu hört av väldigt många att dom följer bloggen hihi! det är bara att fråga på allt ni undrar jag svarar på allt! och vad tycker ni jag ska förbättra med bloggen vad ska jag göra mer av vad ska jag göra mindre av det är bara att kommentera och alla ni som följer mig och chantisse här på bloggen PUSS PÅ ER! ♥
/ ANNA

svar! :)

Amanda om svar! ;):
Håller med viktoria, jag menar de är ju Anna som rider, då känner ju hon vad hon behöver göra osv.
svar: håller med!

Frida om panik!:
Du och Chantisse är verkligen superfina! Ni kommer gå långt :)
svar: aahw tack så mkt, ja jag hoppas vi kommer någon stans! :D

panik!

Hej!
idag blev det en lugn barbacka ritt i skogen. men i början möttes jag av corinne skenandes efter vägen försökte stanna henne men de var lixåm inte så lätt när jag satt på hästen och hon kom skenandes i full fart aja, det blev inga allvarliga olyckor och ingen kom till skada! hon smet för att hon hade blivit orolig och backa in i el stängslet så ni vet! chantisse blev orolig när hon sprang förbi , reste sig en gång men jag kunde snabbt få kontroll igen och få henne frammåt, mot slutet lugnade hon ner sig! sen så har jag bar myst på med min kära lilla ponny... hon börjar bli riktigt lugn nu, känns skönt för det är inte kul att ha en ohanterlig bästa vän lixom! vi kramades och pussades mycket idag hihi. Sen klantig som jag är låste jag in nycklarna till låsen i mitt skåp?! hur dum får man vara egentligen?! aja pappa får komma och klippa låset imorgon om han inte har alldeles fullt upp med jobbet!
älskling ♥

svar! ;)

viktoria om svar:
asså jag vill inte va dum eller dryg osv . men jag tror att anna vet vad hon ska göra med sin häst . 
de är liksom hennes häst också så aa men jah tycker att anna är jätte duktig med sin häst . rider hon jätte bra . ni kommer komma långt säger jag bara .
svar: du har så rätt, tack ja jag hoppas vi kommer ganska långt iaf! :d

svar

Anonym om svar! :):
Vill inte starta någonting men ta åt dig när folk ger dig tips. Det är väl bara bra att dom hjälper dig för ingen i hela världen kan allt. man gör fel när man rider och det gör alla. Vi lär oss samtidigt som vi gör fel :) Det kanske var vinkeln den här gången men man måste fatta att ingen gör allt helt rätt hela tiden, alla har sina svagheter och styrkor både hästen och ryttaren, därför är det bra när dom ger tips :) alla kan ju hjälpa alla så går det ju bättre! :) hoppas du fattar att jag inte menar något dumt med denna kommentar och lycka till med ponnyn
svar: fett less på att ni skriver annonymt jävligt fegt... Ja värklign jag tar åt mig och nej jag vet att både jag och hästen har brister det är väl ganska uppenbart? men när folk sitter och säger helt fel saker måste jag ju säga vad som är det rätta? som när hon skrev att jag skulle använda inner skänkel... jag skulle använda ytter i det fallet... och de med bakbenen om de nu är så som jag skrev, vad är problemet, jag tar emot tips och vill lära mig av de men inte om de är helt fel. jag har för det mesta någon på marken som säger hur jag ska göra så jag vet redan vad det är jag ska träna på , jag vet våra brister och jag vet vad det är jag ska tänka på. tack.

svar! :)

jasmine om Hoppning!:
Shit så fina ni är! dom får passa sig på tävlingsbanorna nästa år! ;)
svar: tack, jo nästa år då jävlar! ;)

Anonym om Hoppning!:
Man vill att hästarna ska öppna upp bak för att de ska kallas bra bakbensteknink inte knipa benen under magen, men fint annars :)
svar: HAHA så jävla fegt att skriva som anonym, men ah... hahha kniper, bilder är tagen från en vinkel framifrån därför der de mer ut som om hon ''kniper'' men de gör hon inte!

viktoria om Hoppning!:
hej anna !
du har en as bra blogg osv . du är jätte duktig att rida och är jätte bra med djur .när ska du börja tävla med "c" ? ni är grymt duktiga . tror ni kommer komma långt . och vill du rida med mig någon dag haha ;) 
/viktoria
svar: ahw, tack viktoria! vi börjar tävla nästa år! yep vi tar en ridtur till veckan! :D

viktoria om svar! :):
kan inte du göra ett inlägg och visa bilder på hur de ser ut i wallöfs och vad du brukar göra när du kommer
dit osv :)
svar: jo de kan jag göra fixar det någon dag i veckan håll utkik på bloggen! :D

Hoppning!

HEJ ALLIHOPA!
Idag har jag tränat lite hoppning! hon var SJUUUUUUKKKTTT duktig och hon har så grymt bra fram och bakbens teknik har jag insett, åååhhh jag har äntligen fått upp hoppet om att tävla hoppning! Vi hoppade 90 inte högreän så för att jag är lite höjdrädd HAHA... men är ändå SJUKT nöjd med den höjden eftersom att jag typ max hoppat.... jätte lågt... med henne tidigare! hon hade fin bjudning fram till hindret och jättefina avtramp. Det blev även en åktur ner på marken för mig idag landa på fötter, tur för mig för dum som jag är tog jag av säkerhets västen :d...
Vi höjer nivån för varje väcka som går! ♥
Jag har även vart och köpt boots eftersom att hon har trampat sig själv bakom bakhovern 2 ordentliga sår hur lyckar ponnyn!? aja nu har hon boots på båda bak och hon värkar trivas bra med det. I stallet hade hon faktist lugnat ner sig mycket! hon sprang inte runt nånting i boxen och stog helt stilla på gången!
FRAMSTEG!♥
BTW så var sandra min ''hopplärare'' idag och de är tack vare henne de gick så bra puss på dig sandra! ♥
BILDER!
ingen av oss är normala♥
70cm↑
80 cm ↑
90 cm ↑
frambenen♥
bakbenen♥
hihi vet att jag är lite tönt som visar bak å framben, men jag trodde värkligen inte att hon kunde!
LOVE/ Anna

svar! :)

Amanda om sandtaget!:
vars står hon nu :) ? btw, helt fina!
svar: hon står på wallöfs gård i björsbyn! :)

sandtaget!

Hej!
idag har jag ridit med viktoria i sandtaget borta vid näset. Vi körde mycket klättring och vi lärde även chantisse att rida genom vattenpölar, de kändes att hon byggde mupa och sättningsmuskler! hon och bob tävlade påvägen hem , OMFG vad det gick snabbt helt sjukt hur snabb ponny jag har! :D hon är fortfarande inte riktigt hemmastadgad:/ hon är nervös och springig i stallet, hoppas värkligen att de ger med dig snart för hon är nästan ohanterbar ibland... ajja jag får jobba med det! fick även ett JÄTTE fint pannband av viktoria svart med rosa stenar , super fint åett jätte tack till dig viktoria!

puss!

Malin om UNDERBART!:
Så fint hon gick :) men skulle aldrig klara av att rida med sådär korta läder, men det kanske bara är jag ;) superfin ponny!
svar: jag är gillar lite kortare i dendär sadeln hehe ;) , tack så mkt! :)

Sofia om gulligt..:
sv: Tack, men nu har jag varit där och pratat med dem och jag ska fortsätta men endast pyssla om henne någon dag i veckan och gå promenader, ev rida i skogen :)
svar: okej :)

Rebecka' om gulligt..:
sjukt bra blogg! (y) kommer LÄTT att följa den.
svar: Tack vad kul att du gillar bloggen, en stor kram på dig! ;)



gulligt..

HEj!
Idag har Amanda följt med till stallet. Hon hjälpte mig att mocka hon trodde hon skulle få träningsvärk i armarna haha gulligt men när jag påminde henne om att jag gör det själv varje dag så blev det tyst. Hon blandade chantisses mat själv och allt, hon var jätte duktig! Sen red jag Chantisse ett tag hon var lyhörd och mycket känslig för hjälperna. Sen skulle Amanda rida hon kunde starta och stanna sen skulle vi trava hon skrek och garva till slut ramla hon av... hihi så gulligt å hon låg bara där och garva... ajja de slutade lyckligt iallafall!

vad händer?!

HEJ!
ASSÅ HELT JÄVLA SJUKT , i måndags gick inget alls hon sprang med huvvet i vädret å fatta ingenting, nu går hon ner i finaste dressyr formen utan att jag knappt behöver ta i henne, hon har blivit så himmla fin i munnen och hon har blivit känslig för ALLA hjälper, jag är så HIMMLA lycklig. jag hoppas att vi kommer utpå någon dressyr tävling nästa år skulle vara SJUKT kul!
du är helt otrolig gumman♥

RSS 2.0